Van Harte Gefeliciteerd

de Cajun Company

 

Beste Buitenlandse Band

Persbericht

25 november 2003

 

Pauline Groenendijk, Dirk Powell (back-up fiddle op CD La robe de Rosalie), Monique Neuteboom, Bas van der Poll, Herman van Rijn
Amerikaanse Award voor Nederlandse 'Cajun Company'

De Amerikaanse "Cajun French Music Association" (CFMA) heeft de Cajun Company uit Nederland uitgeroepen tot beste buitenlandse band in 2003. De bij de uitverkiezing behorende Award werd eerder deze week in Louisiana aan de band uitgereikt door Larry Miller, voorzitter van de selectiecommissie van de CFMA.

De Cajun Company ontving deze Prix Dehors de Nous vanwege de unieke kwaliteit van hun CD La robe de Rosalie. Miller tijdens de uitreiking: "They are one of the best traditional Cajun bands around."

Tien jaar geleden richtte accordeonist/zanger Bas van der Poll de band op: "Het is een mooie erkenning voor de manier waarop we cajun spelen. Traditioneel, zo dicht mogelijk bij de roots. Het is misschien verleidelijk om meer eigentijdse instrumenten en arrangementen in repertoire en benadering op te nemen. Maar daar zwichten we niet voor. We willen spelen op de manier zoals de cajuns het begin vorige eeuw deden. Want zij zijn nog steeds onze inspiratiebron en die van hedendaagse cajunbands, zeker in de VS. Groove and soul, daar gaat het om."

De Cajun Company bestaat uit Bas van der Poll (accordeon en zang), Pauline Groenendijk (fiddle), Monique Neuteboom (gitaar) en Herman van Rijn (triangel, back-up zang). De groep is veel gevraagd voor optredens in binnen- en buitenland. De eerstvolgende CD zal naar verwachting in de loop van 2005 verschijnen.

De CFMA is voor de cajunmuziek in de VS vergelijkbaar met de Nederlandse Stichting Conamus. Een award van deze organisatie, die het behoud en de ontwikkeling van cajunmuziek in de VS stimuleert, geldt als een Grammy. In de historie van de CFMA is het slechts een keer eerder gebeurd dat een Europese band de dergelijke Award werd toegekend. In 1998 werd de Cajun Company al eens genomineerd voor de Prix dehors de nous. Ze kregen toen de tweede prijs.

 

 

De Company in Louisiana

van links naar rechts

Pauline Groenendijk,

Bas van der Poll,

Herman van Rijn,

Monique Neuteboom

 

 
 

    

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 26-11-03 .