Impressie van Pean 2003

 

De link naar de foto's van David Buyle

              

Onder het motto "beter laat dan nooit" alsnog een verslag van Pean 2003.
Op vrijdag 25 oktober arriveerden wij rond 19.00 uur op de zeilschool Pean in winderig Friesland. We werden ontvangen met koffie en gebak en nadat alle gasten er waren en iedereen was bijgepraat, kon de pret beginnen. Rond negen uur werden alle aanwezigen ingedeeld in groepjes, die te herkennen waren aan labels met daarop typische cajun-attributen, zoals cabin, radarboot of kroko-alligator. Na de indeling werd het pas moeilijk, want quiz-master Bob de Kreek had uitgepakt met vragen, die het niveau van de meeste TV-spellen ver ontstijgen. Toen bleek maar weer eens hoe moeilijk het is om veel van een onderwerp te weten. Na de quiz is er nog gejamd door de aanwezige spelers en heel wat gedaan aan de after-quiz.
Na het voortreffelijke ontbijt kon iedereen een eigen invulling geven aan de zaterdag. 's Middags waren er twee workshops onder leiding van Wim Nagtegaal (trekzak) en David Buyle (viool). De eerste workshop was volle bak, met ongeveer 20 deelnemers. Wim had ervoor gekozen om Octa's Two Step of Cajun Exercise aan te leren. Na een twee-urig pandemonium (ik hoorde voor het eerst zoveel trekzakken tegelijk) hadden alle deelnemers het nummer aardig in de vingers. De violisten moeten het zwaar te verduren gehad hebben in de naastgelegen ruimte, al kwam er wel een trekzak-speler vragen of ze iets zachter wilden spelen. Een volgend hoogtepunt was wel het avond eten, dat geheel geschoeid was op de Cajun-keuken. Het was smullen geblazen en de chef de cuisine Jos de Kreek en alle medewerkers verdienen een enorm compliment voor het eten. Met een volle Cajun-maag is het goed luisteren naar en dansen op Cajun-muziek. Allereerst speelde de DownTown Cajun Band twee sets met traditionele Cajun-muziek en werd er volop gedanst, waar deze muziek vooral voor bedoeld is. Na het meer akoestische optreden van de DTCB volgde Acadia met een Cajun-Zydeco voorstelling tot in de late uurtjes. Ook tijdens dit optreden is de dansvloer niet leeg geweest. Na zo'n lange dag is het goed slapen tot de volgende dag.
Op zondag stond de boottocht op het programma met de Frisian Queen. Een heuse radarboot, die met ons aan boord een tocht maakte door de Friessiessiepie-Delta. Aan boord van het schip wachtte behalve een lunch nog een verrassing, namelijk een optreden van de Alligator Express. Daarna werd er nog heel wat gejamd aan boord door leden van diverse Cajun-groepen zoals de Cajun-Crackers en Acadia. Bij terugkomst was het gebeuren al weer ten einde en dat komt altijd op het verkeerde moment. Tot slot wil ik de organisatie bedanken voor dit initiatief, dus Jos, Loes, Côôs en Bob (mooie slotrede) en andere medewerkers vele kilometers dank.

 


 
   

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 19-1-04 .