Live Des Fais DoDo opnamen in de Swamp Studio in Raamsdonk
12 december 2004

    

Hierboven Jo aan de knoppen en Derk hanteert de bas.

In een geheel omgebouwde schuur in Raamsdonk is een prachtige opnamestudio gevestigd. De vorige Swamp Studio was in Raamsdonksveer in het centrum. Tijdens het weekend van 11 december 2004 was Des Fais Dodo in de nieuwe studio om een Live mini CD op te nemen. De zes man sterke groep had dit weekend verdiend, omdat ze tijdens het festival waren uitgeroepen tot beste Europese band in het zo geliefde genre. Van te voren was het mogelijk om kaarten te reserveren en er was maximaal plaats voor ongeveer tachtig personen. De studio is te vergelijken met een theater, maar wel een theater met een verbluffende akoestiek. Als je muziek wilt horen met een perfect geluid, is het aan te bevelen om eens een registratie in de Swamp-Studio bij te wonen. Alles was in goede handen, zowel de muziek als de techniek. Op de foto boven is te zien hoe techneut Jo van Strien tijdens de pauze het zaalgeluid inregelt. De echte techneut wilde helaas niet op de foto.


Links Rinus op alles wat percussie is.

 

Jo was degene die de nummers aan elkaar praatte en het aanwezige publiek instructies gaf om tijdens de nummers voor de nodige sfeer te zorgen. De mededeling om mobiele telefoons uit te zetten ontlokte bij Wim Nijs de kreet, "Het is wel Live"

HIernaast een beeld van de zaal van de studio.

Na afloop mocht het publiek in de regiekamer luisteren naar een eerste mix van de opnames. Net als in de zaal was ook daar het geluid fantastisch en ik zag maar twee luidsprekers. In deze studio zijn meer sporen dan op Kijfhoek, een rangeerterrein tussen Rotterdam en Dordrecht en het is mij een raadsel dat een mens iets kan met deze wirwar van schuiven, schermen, schakelaars, knoppen, muizen en kabels. Gelukkig zijn er mensen die dat kunnen en het was een lust voor het oor.

 

 

Rechts staan de heren van de band, die voor de muziek zorgden, op het podium en zoals ik al eerder aangaf was dat perfect. Omdat op deze foto twee heren zich schuilhielden heb ik die nog even apart afgebeeld. Zichtbaar van links naar rechts Benny, Bert, Henk en Martin.

 

Ik kan iedereen van harte aanbevelen om een soortgelijk gebeuren bij te wonen.